Over ons


Wie zijn wij?

Wij zijn Rita & Paul Oudijk en samen met onze kinderen Gertjan, Sophie en Anna hebben wij een melkveehouderij en een zorgboerderij in Moordrecht. Op deze boerderij hebben wij 180 melkkoeien, schapen, konijnen, poezen en onze hond. Sinds 2004 bieden wij op onze zorgboerderij dagbesteding voor volwassenen en kinderen met een (verstandelijke) beperking.

(op de foto van links naar rechts: Gertjan, Rita, Paul, Sophie & Anna)

Visie

Wij geloven dat God ons allemaal met liefde gemaakt heeft en dat iedereen liefde en persoonlijke aandacht verdient. Wij streven naar een zinvolle dagbesteding waarin een ieder zijn of haar eigen talenten mag ontwikkelen. Ons gezin is christelijk gelovig, dit betekent dat er op de zorgboerderij voor en na het middageten aan tafel een moment stilte is voor degene die wil beginnen en eindigen met een gebed. Maar of je nu gelovig bent of niet, jij bent van harte welkom. Wij vinden het belangrijk dat iedere deelnemer zich welkom voelt.                                                                                      

Medewerkers

Onze begeleiding bestaat uit een hecht team van drie begeleiders Antoinette, Jacques en Nelleke en onze zorgboerinnen Rita & Sophie. Daarnaast werken wij ook met een invalkracht, vier vrijwilligers en stagiaires. Het is voor ons belangrijk dat de deelnemer samen kan werken met een vertrouwd gezicht. 

Rita en Sophie zijn beiden BIG-geregistreerd verpleegkundigen. Rita heeft ervaring als verpleegkundige in de psychiatrie. Naast dat Rita en Sophie zorgboerin zijn, volgen zij beiden de opleiding Social Work van de Hogeschool Ede. Rita volgt de opleiding in deeltijd-vorm, Sophie volgt de opleiding in voltijd-vorm. 

Onze vaste medewerkers hebben een afgeronde zorgopleiding. Momenteel is een medewerker bezig aan zijn MBO zorgopleiding Persoonlijke Begeleiding Gehandicaptenzorg. Daarnaast volgen wij jaarlijks diverse cursussen om zorgkennis te vergroten of beter toe te passen. Iedereen die op onze boerderij werkzaam is, van vrijwilliger tot de zorgboerin, beschikt over een geldige Verklaring Omtrent Gedrag.

Paul en Gertjan zijn verantwoordelijk voor de agrarische werkzaamheden op en om de boerderij en ondersteunen de begeleiders van de zorgboerderij. Anna is als zorgcoördinator met name op de achtergrond werkzaam en is verantwoordelijk voor onder andere de kwaliteit van onze zorg.