Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Rita & Paul Oudijk en samen met onze twee kinderen Gertjan en Sophie hebben wij een melkveehouderij en een zorgboerderij in Moordrecht. Op deze boerderij bieden wij dagbesteding en hebben wij 180 melkkoeien, schapen, konijnen, poezen en een hond. Graag nemen wij je mee in het ontstaan van onze zorgboerderij en stellen wij je voor aan ons team.

Ontstaan zorgboerderij

Zorgboerin Rita begon in 2004 de zorgboerderij de Bovenstee. Destijds stond het fenomeen 'zorgboerderij' nog in de kinderschoenen. Met haar ervaring als verpleegkundige in de psychiatrie wilde Rita graag meer kunnen betekenen voor haar medemens. Met deze visie startte Rita een zorgboerderij voor deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De zorgboerderij begon met één deelnemer aan de keukentafel en groeide voorzichtig uit tot een warme plek waar veel deelnemers zich vandaag thuis voelen. In de tussentijd heeft Rita veel kennis en kunde mogen opdoen. Daarnaast heeft de zorgboerderij een eigen hooiberg, waar voldoende ruimte is om alle deelnemers plek te bieden. 

Ook zorgboerin Sophie heeft een passie voor het werken met deelnemers. Al vanaf jongs af aan was zij betrokken bij het reilen en zeilen van de zorgboerderij. Na het behalen van haar diploma Verpleegkunde is Sophie gestart met de opleiding Social Work om meer inzicht te verwerven in het gedrag van kinderen en volwassenen. Momenteel is Sophie verantwoordelijk voor de dagbesteding voor de kinderen op de zorgboerderij. 

Visie

Wij geloven dat God ons allemaal met liefde gemaakt heeft en dat iedereen liefde en persoonlijke aandacht verdient. Wij streven naar een zinvolle dagbesteding waarin eenieder zijn of haar eigen talenten mag ontwikkelen. Ons gezin is christelijk gelovig, dit betekent dat er op de zorgboerderij voor en na het middageten aan tafel een moment stilte is voor degene die wil beginnen en eindigen met een gebed. Maar of je nu gelovig bent of niet, jij bent van harte welkom. Wij vinden het belangrijk dat iedere deelnemer zich welkom voelt.         

                                                                            

Ons team!

Onze begeleiding bestaat uit een hecht team van zeven vaste begeleiders: Antoinette, Jacques, Iris, Leonie, Marlieke en onze zorgboerinnen Rita & Sophie.

Daarnaast helpen er ook vrijwilligers mee: Arie, Yvonne en Corry. Zij ondersteunen de begeleiding en ondernemen verschillende activiteiten met de deelnemers. Het is voor ons belangrijk dat de deelnemer samen kan werken met een vertrouwd gezicht. Hieronder zie je onze begeleiders.

Zorgboerinnen Rita en Sophie zijn beiden BIG-geregistreerd verpleegkundigen en volgen beiden de opleiding Social Work aan de Hogeschool Ede, die zij hopelijk in 2023 zullen afronden. Begeleider Antoinette heeft een diploma verpleegkunde en jarenlange ervaring in de kinderopvang. Begeleider Jacques volgt momenteel de opleiding Persoonlijke Begeleiding Gehandicaptenzorg. Marlieke is als orthopedagoog betrokken en adviseert ons team in gedragscasuïstiek en draait een keer per maand als begeleider mee op de dagbesteding.  Leonie volgt als student aan het Hoornbeeck college een zorgopleiding.

Daarnaast volgen wij jaarlijks met ons team diverse cursussen om zorgkennis up-to-date te houden of juist anders toe te passen. Boer Paul en Gertjan zijn verantwoordelijk voor de agrarische werkzaamheden op- en om de boerderij en ondersteunen de begeleiders van de zorgboerderij.